Tiltrekk deg flere kunder på Google

 • By Jonas Kulland
 • 01 Sep, 2016
rangering-google-tips

Bli funnet når noen søker etter dine tjenester

Å bli funnet av dem som søker etter dine tjenester eller produkter er viktig. SEO (Search Engine Optimization) innebærer at man strukturerer og merker innholdet på nettsiden på en måte som gjøre det lett for søkemotorer som Google å indeksere innholdet. Det vil samtidig påvirke din rangering når noen foretar et søk som beskriver dine tjenester.

To måter å synliggjøre seg på Google

 1. «Organisk synlighet» viser til din naturlige rangering på ulike søkeord. Du kan ikke betale deg til bedre «organisk synlighet». Du kan derimot løfte din naturlige rangering med søkemotoroptimalisering (SEO). Det er denne naturlige formen for synlighet som jeg skal ta for meg i denne artikkelen.

 2. «Betalt synlighet» viser til annonseringsverktøy som Google Adwords . Google Adwords lar deg plassere en link til nettsiden din på toppen av søkeresultatet når noen benytter spesifike søkeord innenfor et geografisk område du har virksomhet. Annonsetypen er som regel for CPC (Cost-Per-Click)-annonser eller CPM (Cost Per Thousand)
  (The "M" in CPM represents the roman numeral for 1,000)
mobil-synlighet-google

Noen tips for å bedre synligheten din:

 • Bruk gode overskrifter i tekstene dine. 75% av alle søk benytter en kombinasjon av 3-5 søkeord. Søk er ofte i spørsmålsform. Overskriftene dine bør gjennspeile dette. Prøv å svare på spørsmål du tror mange lurer på.
 • Tålmodighet er en knapp ressurs. Websidene dine må laste raskt så ventetiden blir så liten som mulig for de besøkende, enten de besøker nettsiden din fra PC, nettbrett eller mobil. Lastetid er en viktig faktor i rangering av nettsider, derfor bør dette vektlegges tungt. Filer og bilder på komprimeres, tagges og optimaliseres før de brukes på en nettside. Dette kan være tidkrevende arbeide, men det vil alltid betale seg.

  Se hvordan nettsiden din presterer her:  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights
lastetid-innvirkning-synlighet-SEO
 • Lag orginalt innhold som omhandler det du jobber med og som svarer på det brukerne søker etter. Du har sikkert hørt om "Content Marketing". Det går ut på å skape redaksjonelt innhold som gir verdi for leseren, gir troverdighet til at du vet hva du snakker om og det oppfattes gjerne ikke som reklame.

  For å skape nytt innhold uten at nettsiden blir uoversiktlig stor bør du integrere en blogg på nettsiden din. Bloggen lar deg organisere innholdet og søke i gamle artikler. For deg som har tid og lyst til å skrive blogg er dette   troligden mest effektive måten å synliggjøre nettsiden sin når noen søker på det du skriver om.
PS: Husk at teksten skal appellere til mennesker i siste innstans, så ikke skriv teksten til Googles crawlere. Det er ikke spesielt interessant å lese en tekst som er stappfull av nøkkelord og uten substans.
synlighet på nett
 • Forsøk å bruke gode bilder som underbygger budskapet ditt. Vær nøye med å tagge (merke) alle bilder med søkeord som matcher søkeordene du har vektlagt i tekst og overskrifter på den aktuelle siden. 
  Alle bilder bør gis en "Alt-tag" og en "Tooltip-tag" med søkeord som matcher omkringliggende tekst.
 • I mange tilfelle bruker de besøkende en mobiltelefon når de ser på siden din. Det er derfor viktig å sørge for at nettstedet ditt ikke bare er mobiltilpasset, men mobilvennlig. Du kan sjekke om Google annser nettsiden din som mobilvennlig med denne kjappe testen:  https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly
mobilvennlig-SEO
 • Bruk et nøkkelordverktøy for å finne alle varianter av søkeord og søkefraser publikum bruker i Google. Dersom jeg skal sette opp en annonsekampanje for en fysioterapeut som skal synliggjøres på ordet "fysioterapeut" i kombinasjon med mange ulike "stedsnavn" bruker jeg  f.eks. dette verktøyet:  http://keywordmixer.com

  Dette verktøyet kan også benyttes på sider der mange bilder skal tagges med søkeord eller når du skriver blogg.
keyword-mixer

Step2web | Blogg

By Jonas Kulland 01 Oct, 2017
Viking Redningstjeneste ønsker å tilby kundene sine dekkskift, enten du er på jobb eller hjemme. Ytterligere tilleggstjenester skal kobles til etter hvert. For å få til dette trenger de et solid bookingsystem, en presentabel webportal og et API som sender data til Vikings CRM-system. Med integrert SMS-gateway kan du enekt varsle kunder og ansatte og nye avtaler eller kanselleringer. Automatisk utsendelse av SMS-påminnelse i forkant av avtaler og SMS for å bekrefte avtaler er bare noen av fordelene vi tilbyr. 

Vi tilbyr med andre ord en "alt i ett" løsning som er både pålitelig, brukervennlig og enkel å administrere.
By Jonas Kulland 10 Jul, 2017
I april 2017 fikk vi i oppdrag å digitalisere servicetorget til Hadsel kommune. Hadsel ønsker at innbyggere skal kunne booke ledig tid hos kommunens saksbehandlere på hjemmesiden sin. De ville også å se på andre løsninger som bl.a. en app for å forenkle kommunikasjonen mellom innbygger og saksbehandler. Vi er svært stolte av resultatet. 

Digitalt Servicetorg™ er et selvbetjent, nettbasert system som lar innbyggere booke avtaler med saksbehandlere og øvrige ansatte i kommunen. Et bookingsystem med integrasjoner som epost/SMS-varsling, CRM-system og egen iPhone/Android App - designet for å automatisere oppgaver og effektivisere hverdagen til de ansatte.
By Jonas Kulland 10 Jun, 2017
Butleren Catering kjøpte sin første nettside av oss i 2012/13. De hadde da en forferdelig utdatert webside, noe som også gjaldt restauranten og utestedet deres Concenzo. Vi lanserte raskt to nye respektable firmasider som dere kan se under:
By Jonas Kulland 11 May, 2017
Vi har gjennomført en oppgradering som vil gi deg som bruker mange nye fordeler. Vi har fokusert vår innsats på:

 • Hastighet  - Det nye redigeringsverktøyet laster 40% raskere. 
 • Nye funksjoner - Nye fonter, widgets, galleri og mer fleksibelt design. 
 • Ombygd i React - Vi benytter en ny type Javascript-bibliotek som er utviklet av Facebook, kalt  React framework , som vår kjerneteknologi.
By Jonas Kulland 01 Feb, 2017
Det er mulig å se når noen åpner epostene dine, om de videresendes og om hvor mange ganger noen klikker på linkene i eposten. Dette er nyttig å vite enten man sender et pristilbud eller en epost til en kollega.
By Jonas Kulland 10 Jan, 2017
Er du lei av å skrive de samme epostene gang på gang, eller klippe og lime tekst fra et dokument? Nå kan du lagre epost-maler i Gmail med en prøvefunksjon vi har testet.
By Jonas Kulland 20 Nov, 2016
Du kan sende elegante html-eposter rett fra Gmail. Sender du noen eposter gjentatte ganger, f.eks. en velkomst-mail, oppfølgnings-mail, reklame-eposter - hvorfor ikke bruke litt tid på å gjøre de tiltalende. I denne artiklen skal jeg vise deg hvordan du sender HTML epost fra Gmail. Vi skal også se på hvordan du lagrer epost-maler og sprorer eposter du sender.
By Jonas Kulland 01 Sep, 2016
Å bli funnet av dem som søker etter dine tjenester eller produkter er viktig. SEO (Search Engine Optimization) innebærer at man strukturerer og merker innholdet på nettsiden på en måte som gjøre det lett for søkemotorer som Google å indeksere innholdet. Det vil samtidig påvirke din rangering når noen foretar et søk som beskriver dine tjenester.
By Jonas Kulland 10 Jul, 2016
Første gang jeg prøvde LastPass var forventningene mine beskjedne. Trengte jeg virkelig dette? Kunne jeg ikke bare bruke samme passord over alt? Kunne jeg ikke bare sende nytt passord på e-post som jeg alltid gjorde når jeg hadde glemt et passord? Jeg kom fort på bedre tanker...

Slik fungerer det: LastPass husker alle dine passord og brukernavn. Når du først har logget på LastPass fyller programmet automatisk ut brukernavn og passord på alle innloggingssider du måtte besøke. Du trenger dermed bare ett hoved-passord som husker alt for deg.

Sikkerhet: Den kanskje største fordelen ved å bruke et kryptert passord-velv som LastPass er økt sikkerhet. I stedet for å lagre passord i nettleseren, slik folk flest gjør, blir passordene dine beskyttet med et "master passord" som du setter. 

Produktivitiet: Det første jeg merket var økt produktivitet. Aldri mer behøvde jeg prøve passordet flere ganger eller sende nytt på epost.

Gratis-versjonen har alt du trenger:  Dette er en sannhet med modifikasjoner. Du får tilgang til alle funksjoner på PC og nettbrett i gratis-versjonen, men dersom du ønsker LastPass på mobil må du oppgradere til premium.

Jeg har brukt LastPass i ca.2 år nå, og den siste tiden har jeg oppdaget verdien av å ha tilgang til LastPass (alle mine passord og brukernavn) også på mobilen. Dersom du ønsker LastPass appen til mobil må du ut med 12 USD per år - alså ikke noe skremmende sum!

Du kan laste ned gratis-versjonen her .
By Jonas Kulland 01 May, 2016
Med Jing fra TechSmith kan du enkelt ta skjermbilder eller video av PC-skjermen og dele med andre. Dette er svært praktisk hvis man skal forklare en problemstilling til IT-support, kommunisere en visuell endring på nettsiden sin eller lage en kjapp explainer-video.

Programmet er gratis og kan lastes ned her:  https://www.techsmith.com/download/jing/
More Posts
Share by: